Koper Card

Na avtobusu

citalecValidacija
Vstop na avtobus je mogoč le pri prvih vratih pri vozniku. Vožnjo z mestnim avtobusom plačamo takoj po vstopu z validacijo kartice Koper Card Plus. Na vsakem avtobusu je en validator, ki se
nahaja pri vozniku in je namenjen plačevanju vožnje za eno ali več oseb z isto kartico in plačilu z mobilnim telefonom.
Za validacijo uporabnik kartico Koper Card Plus prisloni k validatorju, k znaku roke, ki drži kartico. Validirati se je treba ob vsakem vstopu na avtobus, tudi ob prestopu. Validirati se morajo tudi uporabniki brezplačnih vozovnic.
Če po validaciji kartico Koper Card Plus ponovno prislonite k validatorju na istem avtobusu, se na zaslonu izpiše ŽE VALIDIRANA. Ponovno se izpiše tudi stanje na kartici.
Pri izstopnih vratih vozil se nahajajo dodatni čitalniki – validatorji, ki so namenjeni štetju potnikov. S štetjem potnikov bo pridobljen številčni pregled nad potniki in obremenjenost posameznih odhodov, tako, da bo lažje načrtovati spremembe v shemi prog in voznem redu. Potnik se je dolžan odjaviti pred izstopom z vozila.

Plačilo vožnje za več oseb
Vožnjo za več oseb lahko plačate z dobroimetjem na vrednostni ali terminski kartici. To storite pri vozniku, ki na posebnem terminalu izbere želeno število vozovnic, nato pa kartico prislonite k validatorju.
Prestopni rok 30 minut velja za vse, ki potujejo z vami, vendar le, dokler potujete skupaj.
Seznam prodajnih mest in več informacij najdete na spletni strani www.arriva.si in www.koper.si.

Več iz te kategorije: « Prodaja in polnjenje kartic Linije »